Korttipelit

Aasi Korttipeli – Säännöt ja Strategiat

Tämä lastenkorttipeli on hauska tapa tutustuttaa perheen pienimmät korttipeleihin. Aasi on helppo oppia ja helppo pelata. Aasi-säännöt muistuttavat esimerkiksi hullunkuriset perheet -korttipeliä, mutta sitä pelataan perinteisillä pelikorteilla.

Peliä voidaan aluksi pelata avoimin kortein ja näin Aasi-korttipeli tulee tutuksi lapsille sekä aikuisille.

Pelaajat: 4-12
Kortit: kaikki pelikortit tai osa pakasta
Pakka: Peruskorttipakka
Pelityyli: lastenpeli
Korttien arvot (korkeimmasta matalimpaan): ei järjestystä
Muut nimet: Peukkuaasi

Kuinka Pelata Aasi Korttipeliä?

Aasi-pelin tavoitteena on kerätä neljä samaa korttia omaan käteen. Tämä tapahtuu nostamalla kortteja muilta ja muiden nostaessa kortteja sinulta. Tärkeää ei ole vain omat kortit vaan suuri osa peliä riippuu siitä, ettei ole viimeinen ilman peukaloa pystyssä. Peli sopii lapsille, koska perheen pieninkin voi voittaa, vaikka kortit eivät olisi vielä hallussa.

Peli sopii 4-12 hengelle, mutta suositeltavaa olisi pelata pienennetyllä pakalla, jos porukkaa on vähemmän. Voit pienentää pakkaa ottamalta sieltä pois kaikki neljä korttia mitä tahansa numeroa tai kuvakorttia.

Huomioi kuitenkin, että kortteja pitää riittää kaikille tai muuten Aasi-korttipeli ei onnistu. Eli laske kortteja olevan vähintään viisi kappaletta per pelaaja. Jos pelaajia on paljon, kannattaa harkita paripeliä.

Aasi-säännöt lyhyesti

 1. Kortit sekoitetaan ja jaetaan pelaajille. Kaikki pelaajan saamat kortit ovat käsikortteja.
 2. Jokainen pelaaja valitsee yhden kortin kädestään ja antaa sen vasemmalla puolella olevalle pelaajalle. Eli samalla jokainen pelaaja saa uuden kortin käteensä.
 3. Kun pelaaja on saanut neljä samaa korttia, nostaa hän kaikessa hiljaisuudessa peukalonsa pystyyn pelin samalla jatkuessa.
 4. Muiden pelaajien pitää nostaa oma peukalonsa, kun he huomaavat jonkun nostaneen peukalon.
 5. Viimeiseksi peukalon nostanut on häviäjä eli aasi.

Vaihtoehtoisesti voidaan peukalon nostaminen muuttaa johonkin toiseen käytäntöön.

Näitä on monia ja periaatteessa voitte keksiä ihan minkä tahansa oman tradition.

Esimerkiksi pelaajan tulee asettaa yksi kortti kädestään eteensä pöydälle tai hävittää yksi kortti omasta kädestään. Tai sitten pöydälle asetetaan esineitä ja jokaisen tulee ottaa käteensä esine peukun sijaan.

Aasi Säännöt ja Strategiat

Aasi-korttipelissä strategialla on väliä, mutta strategiat ovat kohtuu helppoja oppia. Siksi se onkin hyvä korttipeli perheen pienimmille aloittaa. Myöhemmin voi siirtyä hankalampiin peleihin, joissa myös strategiat ovat monimutkaisempia.

Aasi-korttipeli pakottaa pelaajan myös oppimaan tulkitsemaan toisten pelaajien ilmeitä ja tunteita. Kuka on jo kerännyt neljä korttia? Mistä tietää, että joku kerää samoja kortteja kuin sinä? Paras tapa oppia on pelaamalla ja Aasi-säännöt ovat siihen ideaalit.

Tässä muutama Aasin strategia:

 • Älä anna eteenpäin samaa numeroa: Sinusta seuraava pelaaja saa uusia kortteja vain sinulta. Toisin sanoen pystyt vahtimaan, mitä kortteja annat hänelle. Jos olet antanut jo kerran ässän, vältä antamasta sitä toiste, jos sinulla on muita mahdollisuuksia. Tämän jälkeen vältä antamasta mitään korttia kolmatta kertaa ennen kuin olet antanut kaikkia kortteja kahdet.
 • Vain neljä samaa: Koska peliä pelataan korttipakalla, muista kaikkia numeroita ja kuvia olevan vain neljä kappaletta. Jos sinulla on korttia kädessäsi kolme, on kaikkien muiden pelaajien käsissä yhteensä vain yksi kortti.
 • Piilottele peukaloa: Yleensä peukalon suoranainen piilottelu on kiellettyä. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettet voisi yrittää olla huomaamaton nostaessasi peukalon. Tämä ei suoranaisesti auta sinua pelissä, mutta luo siihen hauskaa dramatiikkaa.
 • Seuraa peukkuja: Sinun ei tarvitse kerätä neljää samaa korttia voittaaksesi. Tärkeämpää on pitää silmällä muiden peukkuja. Tässä pelissä ei ole vain yhtä voittajaa. Tärkeintä on se, ettet ole aasi!
Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.