Uncategorized

Bridge Korttipeli – Säännöt ja Strategiat

Bridge on korttipeli, jonka oppimisessa menee jonkin aikaa. Bridge säännöt ovat monimutkaiset, mutta oppimisen jälkeen pelissä on pelattavaa vuosikymmeneksi.

Peli on erityisesti vanhempien ihmisten suosima peli ja sitä näkee pelattavan paljon palvelutaloissa sekä eläkeläisten lomayhteisöissä. Bridge-korttipeli on suunnattu neljälle hengelle, joka rajoittaa tilanteita, joissa peliä voidaan pelata.

Pelaajat: 4
Kortit: kaikki pelikortit ja jokerit
Pakka: Peruskorttipakka
Pelityyli: strategia
Korttien arvot (korkeimmasta matalimpaan): A-K-Q-J-10-9-8-7-6-5-4-3-2
Muut nimet: ridke, tarjousbridge, sitoumusbridge

Kuinka Pelata Bridge Korttipeliä?

Bridge-korttipeli saattaa vaikuttaa alkuun helpolle, mutta pisteidenlaskuun ja tarjouksiin siirryttäessä Bridge säännöt vaikenevat huomattavasti. Pelissä on kaksi vaihetta: tarjousvaihe ja tikkivaihe. Nimenomaa tämä kuitenkin tekee pelistä niin monipuolisen ja hauskan pelata. Voit todella taktikoida. Peliä pelataan parin kanssa.

Bridge Korttipeli Lyhyesti:

 1. Valitaan Bridge parit ja he istuvat vastakkain. Sekoitetaan ja jaetaan kortit. Kaikki kortit jaetaan eli jokainen saa 13 korttia. Omat kortit saa katsoa.
 2. Tarjouskierros: Jakaja aloittaa. Hän antaa tarjouksena numeron, joka tarkoittaa parin aikovan voittaa 6 + tarjous tikkiä. Pienin tarjous on 1 (eli 7 voitettua tikkiä) ja suurin tarjous on 7 (eli 13 voitettua tikkiä). Lisäksi hän antaa valttimaan (pienimmästä suurimpaan risti, ruutu, hertta, pata) tai näitä arvokkaamman valtittoman pelin ”sangi”.
 3. Seuraava pelaaja tarjoaa korkeampaa. Hän voi korottaa joko tikkien määrää tai valttia. Lisäksi hän voi passata eli kieltäytyä tarjoamasta.
 4. Tarjouskierros päättyy, kun kolme ihmistä passaa peräkkäin.
 5. Pelivaiheessa viimeinen tarjous on valttimaa ja loppusitoumus. Määritetään ”pelinviejä”. Hän on tarjouskierroksen voittaneesta parista se, joka tarjosi valttimaata ensin. Hän yrittää kerätä tikkejä vähintään niin monta kuin pari on tarjonnut.
 6. Pelin aloittaa pelinviejästä seuraava pelaaja laittamalla pöytään kortin avoimeksi.
 7. Seuraava pelaaja (pelinviejän pari) avaa kaikki korttinsa pöytään näkyville.
 8. Nyt pelinviejä valitsee yhden parinsa korteista laitettavaksi avopakkaan. Kortin tulee olla samaa väriä kuin pöydällä auki oleva aloituskortti, jos se on mahdollista.
 9. Peliä jatketaan vuorotellen noudattaen väripakkoa. Pelinviejä saa aina valita parinsa korteista, mitä hän pelaa. Toisin sanoen tarjouskierroksen voittaneella parilla on etulyöntiasema, koska heidän pelaajansa tietää kummatkin kortit.
 10. Neljän pelaajan kierroksen voittaa aina suurin valttimaata oleva kortti. Voittaja saa tikin.
 11. Tikin voittanut pelaaja aloittaa seuraavan kierroksen ja määrittää maapakon kierrokselle.
 12. Peli loppuu, kun kaikkien pelaajien käsikortit loppuvat. Siirrytään pisteenlaskuun.
 13. Pelejä pelataan, kunnes toisella joukkueella on 100 pistettä ”viivan alla”. Lasketaan loppupisteet, joilla määritetään voittaja.

Bridge Säännöt ja Strategiat

Bridgessä tärkeää on keskittyä sekä tarjouskierrokseen, että tikkipeliin. Peliä opeteltaessa voidaan alkuun jättää tarjouskierros pois pelistä. Tämä tapahtuu niin, että kaikki neljä pelaajaa passaavat heti ensimmäisellä kierroksella. Siirrytään suoraa tikkipeliin ja kukaan ei voita pisteitä tarjouskierroksen mukaan.

Moni jättää peliä harjoitellessaan tarjouskierroksen toisarvoiseksi vasta opetellessaan peliä. Näin ei kuitenkaan ole. Tarjouksella tulee pyrkiä parantamaan omia mahdollisuuksia voittoon. Samalla kuitenkin tulisi estää toista paria voittamasta. Ennen varsinaista peliä tarjouskierros on oikeastaan ainoa tapa yrittää lukea, millaisia kortteja omalla parilla ja vastustajilla on. Kun pelissä pääsee syvemmälle, voi alkaa yrittää bluffata vastapelaajia yhdessä parin kanssa omilla tarjouksillaan.

Bridgessä on valtava määrä valmiita strategioita, joihin kannattaa tutustua. Strategioihin vaikuttaa paljon pistelaskutapa ja Bridge-säännöt, joita noudatetaan.

Bridgessä kerätään pisteitä ”viivan” alle ja ylle. Kummallakin parilla on paperi, johon pisteet merkataan. Pisteen alle merkataan pisteet/tikit, jotka on voitettu tehdyllä tarjouksella. Viivan ylle merkataan kaikki muut pisteet eli yli tarjouksen voitetut tikit tai pisteet, jotka vastajoukkue saa tarjouskierroksen voittaneen joukkueen hävitessä.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.