Korttipelit

Lännen Nopein Korttipeli – Säännöt ja Strategiat

Lännen nopein

Lännen nopein on nopeuspeli, jossa kortit lentävät ja nopealla ajattelu- sekä reagointikyvyllä voittaa. Tosin, kuten lähes aina korttipelien tapauksessa, tarvitaan myös hiukan onnea. Lännen nopein korttipeli on suunniteltu kahdelle pelaajalle, mutta siitä on myös useamman pelaajan versioita.

Älä hämmenny, jos nämä Lännen nopein säännöt, eivät kuulosta sinusta tutuille. Pelistä on useampaa versiota ja lisäksi riippuen sijainnista muutamaa täysin eri peliä voidaan kutsua samalla Lännen nopein nimellä.

Me käymme tässä artikkelissa läpi peruspelin kahdelle hengelle sekä lyhyesti pelimuunnelmat useammalle pelaajalle. Jos etsit hauskaa ja vauhdikasta peliä, jonka oppii nopeasti, on tämä korttipeli hyvä valinta.

Pelaajat: 2-4, 6, 12
Kortit: kaikki pelikortit
Pakka: Peruskorttipakka
Pelityyli: nopeuspeli, korteista eroon
Korttien arvot: K-Q-J-10-9-8-7-6-5-4-3-2-A
Muut nimet: Stressi

Kuinka Pelata Lännen Nopein -korttipeliä?

Lännen nopein viittaa amerikkalaisiin cowboyhin, jotka ryhtyvät kaksintaisteluun. Nopeammin aseensa vetänyt voittaa. Tästä syystä Lännen nopein -korttipelin alkuperäinen versio on tehty kahdelle hengelle. Pelaajat taistelevat toisiaan vastaan siitä, kumpi on nopeampi reagoimaan tilanteeseen ja vetämään aseensa – siis korttinsa – esiin.

Lännen Nopein Säännöt

  1. Sekoitetaan korttipakka ja jaetaan se kahtia kahteen nostopakkaan. Kumpikin pelaaja valitsee oman nostopakan kahdesta.
  2. Peli valmistellaan niin, että pelaaja nostaa omasta pakastaan viisi käsikorttia. Tämän jälkeen pöydälle luodaan kaksi avopakkaa nostamalla kummankin pelaajan nostopakasta päällimmäinen kortti näkyviin.
  3. Korttien laitto pöytään: Pelissä ei ole vuoroja vaan nopein voittaa eli kortteja saa latoa jatkuvasti. Omasta nostopakasta/korteista pyritään pääsemään eroon. Pelaaja voi laittaa käsikorteistaan kumpaan tahansa avopakkaan päällimmäistä korttia yhden pienemmän tai yhden suuremman. Ässän päälle voi laittaa aina kunkun tai kakkosen ja kunkun päälle joko kuningattaren tai ässän. Eli korttien arvot kiertävät ympyrää.
  4. Korttien nostaminen: Käteen saa nostaa omasta nostopakasta lisää kortteja milloin tahansa, mutta käsikortteja saa olla enintään 5.
  5. Pattitilanne: Jos kummallakaan pelaajalla ei ole käyviä kortteja, käännetään samaan aikaan nostopakoista uudet kortit avopakkoihin päällimmäiseksi ja peli jatkuu normaalisti.
  6. Voittaja on se, jonka pakka loppuu ekana.

Pelistä on muutamaa eri variaatiota myös kahdelle pelaajalle. Näillä pelistä tulee mielenkiintoisempaa ja se myös jatkuu pidempään. Ehkä suosituin peliversio on sellainen, jossa kummankin avopakan päällimmäisen kortin ollessa samaa arvoa/numeroa voi kumpi tahansa pelaaja läpsäistä kätensä pakkojen päälle.

Se kumman käsi on alimmaisena (ja jos toinen pelaaja ei ole ehtinyt laittaa uutta korttia toisen pelaajan käden alle) voittaa kierroksen, toinen pelaaja joutuu nostamaan kaikki avopakkojen kortit omaan nostopakkaansa. Voidaan sopia tuleeko kortit sekoittaa vai ei.

Lännen nopein -korttipeli useammalle kuin kahdelle pelaajalle on aivan erilainen peli.

Jaetaan ensin koko korttipakka neljän kortin pinoiksi. Jokaiselle pelaajalle tulee antaa yhtä monta pinoa. Pöydän keskelle jaetaan näkyviin loput kortit (vähintään neljä korttia). Kun peli alkaa, jokainen pelaaja saa katsoa omia pakkojaan.

Tavoitteena on kerätä jokaiseen pakkaan neljä samaa numeroa/arvoa olevaa korttia. Kortteja ei saa vaihtaa omien pakkojen välillä. Pakasta voi vaihtaa kortteja pöydällä oleviin avokortteihin. Kun on kerännyt neljä samaa korttia, pakan saa kääntää näkyviin. Voittaja on se, joka ensimmäisenä kääntänyt kaikki pakkansa.

Lännen nopein Strategiat

Lännen nopein säännöt on helppoa oppia, mutta lähinnä pelissä onkin kyse reaktionopeudesta eikä pelkästä taidosta tai taktiikasta. Omasta kädestä tulee lätkiä kortteja avopaikkoihin mahdollisimman nopeasti. Jos haluaa saada edun tässä pelissä, kannattaa harjoitella korttien laskemista. Näet jatkuvasti, mitkä kortit on laitettu avopakkoihin. Peli on kuitenkin niin nopea, että tässä on vaikeaa pysyä kartalla. Huomioi, että tämä taktiikka toimii vain pelimuodossa, jossa ei nosteta kortteja välissä.

Esimerkiksi, jos olet huomannut kolmen ässän päätyneen jo avopakkoihin ja omassa kädessäsi on yksi ässä, voit olla varma siitä ettei toisella pelaajalla ole ässää tai tulossa ässää. Tai vastaavasti, jos omassa kädessäsi on neljä ässää, ei vastapelaajalla voi olla yhtään ässää.

Olemme yllä opetelleet lännen nopein säännöt perusversiolle sekä kaksi muunnosta. Pelistä on kuitenkin lukematon määrä erilaisia muunnoksia. Esimerkiksi peliä voi pelata avoimilla käsikorteilla. Se helpottaa alkuun pääsemistä, mutta jo osaavilla pelaajilla mahdollistaa taktikoinnin sekä draaman.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

    Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

    Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.