Korttipelit

500 Korttipeli – Säännöt ja Strategiat

Pelaajat: 2-6
Kortit: 43-53 (riippuen pelaajien määrästä)
Pakka: Standardi 52 kortin pakka + jokeri
Pelityyli: Trikkipeli
Korttien arvot: Jokeri on korkein, muut kortit arvotetaan perinteisesti
Muut korttipeli nimi: 500

500 on kiehtova korttipeli, joka on vanginnut pelaajia ympäri maailmaa strategisella syvyydellään ja dynaamisella pelitavallaan.

Alkunsa saaneena Yhdysvalloissa 1900-luvun alussa, 500 yhdistää elementtejä muista korttipeleistä, kuten Euchre ja Bridge, tarjoten ainutlaatuisen ja mukaansatempaavan kokemuksen 2–6 pelaajalle, vaikkakin sitä pelataan yleisimmin neljän pelaajan kesken kahdessa joukkueessa.

Pelin tavoitteena on olla ensimmäinen joukkue, joka saavuttaa 500 pistettä huolellisen tarjouksen, älykkään korttipelin ja strategisen trikinoton kautta.

Kuinka Pelata 500

500-peliä pelataan standardilla 52 kortin pakalla plus jokeri, yhteensä 53 korttia. Neljän pelaajan versiossa peli alkaa supistamalla pakkaa 43 korttiin poistamalla kaikki alle 7 olevat kortit, mukaan lukien jokeri, joka toimii korkeimpana trumppina. Tässä perus pelin kulku:

 • Jakaminen: Kortit jaetaan myötäpäivään, jokaiselle pelaajalle 10 korttia ja seuraava kortti käännetään ylöspäin ehdottamaan trumppimaata.
 • Tarjoukset: Aloittaen jakajan vasemmalta puolelta, jokaisella pelaajalla on mahdollisuus tarjota tai passata, tavoitteenaan voittaa sopimus määrittääkseen trumppimaan ja kuinka monta trikkiä he aikovat voittaa.

Muistettavia Keskeisiä Sääntöjä

500:n tehokkaaseen pelaamiseen on tärkeää ymmärtää pelin perussäännöt:

 • Tarjoukset: Tarjoukset tehdään trikkien määränä kuuden yläpuolella (esim., 7 trikkiä viitataan “seitsemänä”) ja haluttuna trumppimaa. Korkein tarjoaja valitsee trumppimaan, tai he voivat julistaa “Ei trumppia.”
 • Trikkipelin Suorittaminen: Pelaajien on seurattava johtavaa maata, jos mahdollista. Jos he eivät voi seurata maata, he voivat pelata minkä tahansa kortin, mukaan lukien trumppikortin tai jokerin, joka voittaa minkä tahansa trikin, jolla se pelataan.

Voittavat Strategiat 500:ssa

500:ssa menestymiseksi pelaajien tulisi keskittyä sekä hyökkääviin että puolustaviin strategioihin:

 • Tarjousten Hallinnan Mestaruus: Tarkka tarjoaminen on elintärkeää. Ylitarjoaminen voi johtaa rangaistuksiin, kun taas alitarjoaminen voi johtaa pisteytysmahdollisuuksien menettämiseen.
 • Strateginen Korttipeli: Tietäminen, milloin pelata korkeita kortteja, milloin trumppata ja milloin pidättäytyä, on avain pelin hallintaan.

Pelin Hallitseminen

500:n taitavuus vaatii enemmän kuin pelkkien sääntöjen ymmärtämisen; se vaatii oivalluksia vastustajiesi strategioista, tehokasta kommunikointia kumppanisi kanssa (joukkuepelissä) ja kykyä sopeuttaa strategiaasi pelin edetessä. Tässä pari aluetta, joihin keskittyä pelisi parantamiseksi:

 • Korttien Laskeminen: Seuraten, mitkä kortit on pelattu, voi antaa sinulle etulyöntiaseman, erityisesti ennustaessasi vastustajiesi liikkeitä.
 • Kumppanuuden Synergia: Joukkuepelissä vahvan kumppanuuden kehittäminen sanattomien vihjeiden ja toistenne pelityylin ymmärtämisen kautta on ratkaisevaa tietoon perustuvien päätösten tekemisessä.

500 on älykkyys-, strategia- ja taitopeli, joka tarjoaa loputtomasti viihdettä ja haasteita. Olitpa kokenut pelaaja tai uusi korttipelien maailmassa, 500 tarjoaa rikkaan ja palkitsevan kokemuksen. Hioten tarjoustaktiikoitasi, pelaten älykkäästi ja työskennellen hyvin kumppanisi kanssa, voit nauttia voiton jännityksestä tässä klassisessa korttipelissä.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.