Korttipelit

Bohnanza Korttipeli – Säännöt ja Strategiat

Bohnanza korttipeli
Pelaajat: 2-7
Kortit: 166 assorted bean cards, 5 double-sided Bean Field mats
Pakka: 154 bean cards of varying sets, Seven 3rd bean field cards
Pelityyli: Kilpailullinen/Kooperatiivinen Kaupankäynti Resurssipeli
Korttien arvot: Erilaisia papukortteja, joiden arvot määräytyvät niiden harvinaisuuden ja keräilyarvon perusteella
Muut korttipeli nimi: Bohnanza

Bohnanza on ainutlaatuinen ja mukaansatempaava korttipeli, jossa pelaajista tulee papujen viljelijöitä, joiden tavoitteena on istuttaa, vaihtaa ja myydä papuja ansaitakseen eniten kultaa.

Strategian ja neuvottelun yhdistelmä tarjoaa Bohnanzassa vangitsevan pelikokemuksen 13-vuotiaista ylöspäin oleville pelaajille. Tämä artikkeli tarjoaa yleiskatsauksen pelin tavoitteista, säännöistä ja strategioista sekä näkemyksiä pelaajien rooleista ja korttien yksityiskohdista.

Tavoite ja Pelaajat

Bohnanzan päätavoitteena on kerryttää eniten kolikoita pelin loppuun mennessä, osoittaen kykynsä johtavana papuviljelijänä. Pelin on suunniteltu 2-7 pelaajalle, ja se muuttuu monimutkaisemmaksi pelaajien määrän kasvaessa, tarjoten monipuolisen pelikokemuksen joka kerta kun sitä pelataan.

Pelin Osat

 • 166 Erilaista Papukorttia: Nämä kortit edustavat eri tyyppisiä papuja, joita pelaajat istuttavat, vaihtavat ja myyvät.
 • 5 Kahdenpuoleista Papupeltoalustaa: Pelaajat käyttävät näitä alustoja seuratakseen istutettuja papujaan.

Alkuvalmistelut ja Pelin Kulku

Peli alkaa sekoittamalla kaikki papukortit ja jakamalla viisi joka pelaajalle. Pelaajien on pidettävä korttinsa saamassaan järjestyksessä, mikä on keskeinen sääntö, joka vaikuttaa strategiaan koko pelin ajan. Jäljelle jäävät kortit muodostavat nostopakan, jonka kultainen kolikkopuoli ylöspäin viestittää viljelijöille odottavasta vauraudesta.

Neljä Pelivaihetta

 1. Papujen Istutus: Pelaajien on istutettava ensimmäinen (ja mahdollisesti toinen) käsikorttinsa peltoihinsa, noudattaen tarkkoja sääntöjä papulajikkeiden suhteen.
 2. Papujen Vaihto ja Lahjoitus: Tässä vaiheessa nostetaan kaksi uutta papukorttia, joita voi istuttaa, vaihtaa tai lahjoittaa. Vain aktiivinen pelaaja voi aloittaa vaihdot, mutta kaikki voivat osallistua, tarjoten vilkkaan neuvottelunäkökulman peliin.
 3. Vaihdettujen/Lahjoitettujen Papujen Istutus: Kaikki vaihdon tai lahjoituksen kautta hankitut pavut on nyt istutettava. Tässä vaiheessa strateginen korjuu on usein välttämätöntä uusille pavuille tilan tekemiseksi.
 4. Uusien Papukorttien Nosto: Pelaajan vuoron päättää kolmen uuden papukortin nosto, jotka lisätään käden taakse muuttamatta korttien järjestystä.

Sadonkorjuu ja Kullan Ansainta

Pelaajat voivat korjata satoa pelloiltaan milloin tahansa, muuttaen papukortteja kullaksi “papumittarin” perusteella, joka on ilmoitettu kullakin kortilla.

Strateginen korjuu on kuitenkin keskeistä, sillä kaikki pavut eivät tuota kultaa yhtä lailla, ja joskus pelto on korjattava ennenaikaisesti uusille pavuille tilaateemiseksi.

Kolmannen Papupellon Hankkiminen

Strateginen vaihtoehto pelaajille on kolmannen papupellon ostaminen kolmella kultakolikolla, mikä mahdollistaa suuremman joustavuuden papujen istutuksessa ja lisää mahdollista tuottoa.

Menestyksen Strategiat

 • Neuvottelutaidot: Tehokas vaihtokauppa voi tehdä tai rikkoa papuimperiumisi. Ole vakuuttava ja strateginen tarjouksissasi.
 • Peltojen Hallinta: Tietäminen, milloin korjata sato ja miten hallita rajallisia papupeltojasi, on keskeistä kullan maksimoimiseksi.
 • Sopeutumiskyky: Kyky sopeuttaa strategiasi kätesi papujen ja vastustajien toimien perusteella on avain pysyä edellä.

Pelin Loppu

Bohnanza päättyy, kun nostopakka on tyhjentynyt kolmannen kerran. Pelaajat myyvät sitten jäljellä olevat pellollaan olevat pavut, ja eniten kolikoita kerännyt pelaaja julistetaan voittajaksi. Tasapelin sattuessa enemmän kortteja kädessään pelin lopussa oleva pelaaja voittaa.

Yhteenveto

Bohnanza on ihastuttava sekoitus strategiaa, neuvottelua ja onnea, joka pitää pelaajat mukana alusta loppuun. Olitpa istuttamassa Mustasilmäpapuja tai vaihtamassa pois Soijapapusi, jokainen päätös näyttelee ratkaisevaa roolia maatalousvaltasi tavoittelussa.

Kokoontukaa ystävienne kanssa, sekoittakaa pakka ja aloittakaa matkanne tullaksenne lopulliseksi papuviljelijäksi.

Tämä yleiskatsaus käsittelee Bohnanzan keskeisiä elementtejä, mutta pelin hallitseminen tulee pelaamisesta ja pelin dynaamisten vuorovaikutusten kokemisesta. Jokaisella pelikerralla paljastuu uusia strategioita ja pelin hienouksia, mikä tekee Bohnanzasta jatkuvasti viihdyttävän ja haastavan pelin.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.