Korttipelit

Cards Against Humanity Korttipeli Säännöt ja Strategiat

Cards Against Humanity on suosittu juhlapeli, joka tunnetaan huumoristaan ja usein rajoja rikkovasta sisällöstään. Peli haastaa pelaajat täyttämään lauseiden tyhjät kohdat käyttämällä sanoja tai ilmauksia, joita yleisesti pidetään sopimattomina, rohkeina tai poliittisesti epäkorrekteina ja jotka on painettu pelikortteihin.

Pelin viehätys perustuu pelaajien luovuuteen ja pelin aikana syntyviin humoristisiin yhdistelmiin, mikä tekee siitä suositun sosiaalisissa kokoontumisissa. Aikuisille suunnattu peli tarjoaa viihdyttävän ja usein hulvattoman tavan viettää iltaa ystävien kanssa.

Pelin Valmistelu ja Tavoite

Cards Against Humanity

Pelaajat ja kortit:

 • Pelaajat: Cards Against Humanityä voi pelata 4–20+ pelaajan kanssa, mikä tekee siitä ihanteellisen suurille kokoontumisille.
 • Kortit: Peli koostuu kahdenlaisista korteista: Mustista korteista, jotka sisältävät kehotteita tai kysymyksiä, ja Valkoisista korteista, jotka tarjoavat erilaisia vastauksia.

Tavoite:

Tavoitteena on luoda hauskin tai sopivin vastaus Mustan kortin kehotteeseen käyttäen yhtä Valkoisista korteista kädessäsi. Kunkin kierroksen voittajan määrittää “Korttien Tsaari” -niminen pelaaja, joka arvioi vastaukset huumorin ja asianmukaisuuden perusteella. Korttien Tsaarin rooli kiertää pelaajien kesken jokaisella kierroksella.

Jakaminen ja pelaaminen

Peli alkaa siten, että jokainen pelaaja nostaa kymmenen Valkoista korttia. Yksi pelaaja valitaan ensimmäiseksi Korttien Tsaariksi, ja hän nostaa Mustan kortin ja lukee lausunnon tai kysymyksen ääneen. Muut pelaajat valitsevat yhden Valkoisista korteistaan, jonka he uskovat parhaiten täydentävän Mustan kortin lausuntoa tai vastaavan sen kysymykseen, ja asettavat sen kuvapuoli alaspäin Korttien Tsaarin eteen.

Pelin kulku:

 • Korttien Tsaari sekoittaa kaikki vastaukset säilyttääkseen anonyymiyden ja lukee ne ääneen ryhmälle.
 • Kaikkien vastausten harkitsemisen jälkeen Korttien Tsaari valitsee mielestään hauskimman tai sopivimman vastauksen, ja sen esittänyt pelaaja voittaa kierroksen ja saa Mustan kortin pisteekseen.
 • Peli jatkuu siten, että pelaajat nostavat korttejaan takaisin kymmeneen, ja Korttien Tsaarin rooli siirtyy seuraavalle pelaajalle.

Pelin säännöt ja tavoitteet

Peli on rento, ja pääsääntönä on, että pelaajien on noudatettava Korttien Tsaarin valintoja ja päätöksiä. Pelillä ei ole määriteltyä loppua; pelaajat voivat päättää pelata, kunnes kaikki kortit on käytetty, tai asettaa pistemäärän rajan. Yleensä pelin lopussa eniten Mustia kortteja kerännyt pelaaja julistetaan voittajaksi.

Pelistrategiat ja vinkit

 • Tunne yleisösi: Valitsemalla kortteja Korttien Tsaarin huumorintajun mukaan voit lisätä mahdollisuuksiasi voittaa kierros.
 • Ajoitus on kaikki kaikessa: Joitakin kortteja kannattaa säästää tiettyihin kehotteisiin tai tilanteisiin. Oikean kortin pitäminen oikeaan hetkeen voi olla kannattavaa.

Cards Against Humanityn pelaaminen vaatii tasapainoa strategian ja vastustajiesi tuntemisen välillä.

Kyse on oikean kortin valitsemisesta oikealla hetkellä ja oikealle yleisölle. Pelin ilo ei tule pelkästään voittamisesta, vaan myös ystävien kanssa jaetusta naurusta ja yllätyksistä.

Yhteenveto

Cards Against Humanity on enemmän kuin vain korttipeli; se on luovuuden, huumorin ja sosiaalisen vuorovaikutuksen harjoitus. Sen yksinkertaiset säännöt ja loputtomat mahdollisuudet huumoriin tekevät siitä kestävän suosikin aikuisten kokoontumisille. Olitpa etsimässä peliä, joka rikkoo jään juhlissa tai haluat vain nauttia illasta täynnä naurua, Cards Against Humanity tarjoaa unohtumattoman kokemuksen, joka työntää perinteisten korttipelien rajoja.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.