Korttipelit

Dominion Korttipeli Säännöt ja Strategiat

Pelaajat: 2-4 (laajennuksilla enemmän)
Kortit: Aarre, Voitto, Kirous, Kuningaskunnan kortit
Pakka: Alkupakka: 7 Kuparia, 3 Kartanoa
Pelityyli: Strategia, Korttipakanrakennus
Korttien arvot: Voittopisteet, Ostoarvo, Toiminnot
Muut korttipeli nimi: Dominion

Dominion on strateginen korttipeli, joka kutsuu pelaajat monarkioiden ja valtakuntien maailmaan, missä jokaisen pelaajan tavoitteena on laajentaa valtakuntaansa huolellisen korttipakan rakentamisen ja resurssienhallinnan kautta.

Ainutlaatuisen pelimekaniikkansa ja loputtoman vaihtelunsa ansiosta Dominion asettaa korkean riman korttipeligenressä. Tässä oppaassa syvennytään Dominionin perusteisiin, sen sääntöihin ja tavoitteisiin sekä jaetaan näkemyksiä pelistrategioista, jotta sekä uudet että kokeneet pelaajat saavat kattavan ymmärryksen pelistä.

Aloittaminen: Pelaajat ja Kortit

Dominionia pelataan tyypillisesti 2–4 pelaajan kesken, mutta laajennukset voivat mahdollistaa useampien pelaajien osallistumisen. Pelissä on useita korttityyppejä: Aarre, Voitto, Kirous ja monipuolinen valikoima Kuningaskunnan kortteja, jotka ovat Dominionin monimuotoisuuden ja strategian ydin.

Pelin alkaessa kunkin pelaajan pakka on yksinkertainen, sisältäen seitsemän Kupari (Aarre) korttia ja kolme Kartano (Voitto) korttia.

Pelin tavoitteena on kerätä eniten Voittopisteitä pelin loppuun mennessä, mikä saavutetaan ostamalla Voitto-, Kuningaskunnan- ja Aarrekortteja parantamaan omaa pakkaa.

Pelin kulku

Asettelu alkaa valitsemalla 10 sarjaa Kuningaskunnan kortteja, joko suositusten tai satunnaisen valinnan kautta, luoden ainutlaatuisen peliympäristön joka kerta. Peli etenee vuoroissa, jotka koostuvat kolmesta vaiheesta:

 • Toimintovaihe: Pelaa kädessäsi oleva Toimintokortti.
 • Ostovaihe: Käytä Aarrekortteja ostamaan kortteja tarjonnasta.
 • Siivousvaihe: Hylkää pelatut kortit ja nosta uusi käsi viidestä kortista.

Pelaajat jatkavat pakkojensa läpikäymistä, hioen strategioitaan ja pakkojaan matkan varrella.

Tavoitteet ja Säännöt

Dominionin päätavoite on kerätä Voittopisteitä, joita löytyy pääasiassa Kartano, Herttuakunta ja Valtakunta korteista. Kuitenkin, nämä kortit eivät yleensä ole hyödyllisiä pelin aikana, joten ajoitus ja strategia ovat avainasemassa niiden ostamisessa.

 • Peli päättyy, kun kaikki Valtakunta-kortit on ostettu tai mikä tahansa kolme tarjontakorttipinoa on tyhjentynyt.
 • Pelaajat laskevat Voittopisteensä; korkeimman pistemäärän saanut pelaaja julistetaan voittajaksi.

Dominionin säännöt ovat suoraviivaiset, mutta pelin syvyys ilmenee Kuningaskunnan korttien välisissä vuorovaikutuksissa, luoden rikkaan strategioiden ja päätösten kudelman.

Pelistrategiat

Taloutesi rakentamisen, pakettisi hallinnan ja Voittopisteiden ostamisen ajoittamisen välisen tasapainon ymmärtäminen on keskeistä Dominionissa. Tässä on kaksi strategiaa harkittavaksi:

 • Pakan harventaminen: Heikompien korttien, kuten alkuperäisten Kupari- ja Kartano-korttien, poistaminen pakastasi voi tehdä pakkasi tehokkaammaksi.
 • Toimintaketjut: Toimintakorttien yhdistäminen, jotka nostavat lisää kortteja ja tarjoavat lisätoimintoja, voi luoda voimakkaita vuoroja.

Pelaajat ja Kortit -näkemyksiä

Dominionia juhlitaan sen syvyydestä ja uudelleenpelattavuudesta, kiitos laajan Kuningaskunnan korttien valikoiman ja niiden avaamien strategioiden. Tässä on joitakin keskeisiä näkemyksiä:

 • Pelaajien tulisi mukauttaa strategioitaan saatavilla olevien Kuningaskunnan korttien perusteella.
 • Korttien ostamisen tasapainottaminen, jotka parantavat pakkasi kykyjä ja niiden, jotka tarjoavat Voittopisteitä, on olennaista.

Dominion ei ole pelkästään onnenpeli, vaan strategian, ennakoinnin ja sopeutumiskyvyn testi. Olitpa sitten kokenut strategi tai uusi valtakunnanrakennuspelien maailmassa, Dominion tarjoaa haastavan mutta palkitsevan kokemuksen. Sukella peliin, ja olkoon valtakuntasi kukoistava!

 

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.