Korttipelit

Exploding Kittens Korttipeli Säännöt ja Strategiat

Exploding Kittens on erittäin viihdyttävä ja strateginen korttipeli, joka yhdistää onnen, strategian ja huumorin elementtejä, tehden siitä suositun kaikenikäisten korttipelien ystävien keskuudessa.

Peli on suunniteltu 2-5 pelaajalle, ja siinä on kyse selviytymisestä, pelaajien pyrkiessä välttämään Räjähtävän Kissan kortin nostamista samalla kun he käyttävät muita korttejaan sabotoidakseen vastustajiaan tai suojellakseen itseään.

Tässä artikkelissa opastamme sinut läpi Exploding Kittensin perusteiden, mukaan lukien pelin mekaniikat, säännöt ja tavoitteet sekä joitakin strategioita, joiden avulla voit tulla pelin viimeiseksi jäljellä olevaksi pelaajaksi.

Pelin säännöt ja tavoitteet

Exploding Kittensin päätavoitteena on olla pelin viimeinen jäljellä oleva pelaaja, mikä saavutetaan välttämällä Räjähtävän Kissan kortin nostamista pakasta. Tässä on nopea yleiskatsaus pelin asetuksesta ja tavoitteista:

 • Pelaajat ja kortit: Peli on suunniteltu 2-5 pelaajalle ja sisältää korttipakan, joka sisältää erilaisia toimintoja, voimia ja tietenkin pelättyjä Räjähtäviä Kissoja. Jokainen pelaaja aloittaa pelin käsikorttien kanssa (poislukien Räjähtävät Kissan ja Purkukortit, jotka lisätään pakkaan alkukäsien jaon jälkeen).
 • Pelin aloitus ja kulku: Aluksi sekoitetaan pakka ja jaetaan jokaiselle pelaajalle 7 korttia sekä yksi Purkukortti. Loput Räjähtävät Kissan kortit ja mahdolliset lisäpurkukortit sekoitetaan takaisin pakkaan. Pelaajat vuorotellen nostavat kortteja pakasta, ja vuoro päättyy, kun pelaaja päättää pelata käsikortin tai kun hän nostaa kortin, jos ei halua pelata korttia.
 • Räjähtävät Kissan kortit: Jos pelaaja nostaa Räjähtävän Kissan kortin, hänen on pelattava Purkukortti pysyäkseen pelissä. Jos pelaajalla ei ole Purkukorttia, hän on pelistä poissa. Räjähtävä Kissa palautetaan takaisin pakkaan, mahdollisesti nostettavaksi uudelleen.

Voittamisen strategiat

Exploding Kittensin menestyksekäs pelaaminen vaatii strategista suunnittelua, bluffausta ja hieman onnea. Tässä muutamia strategioita, jotka auttavat sinua kestämään vastustajiasi pidempään:

 • Säästä Purkukorttisi: Nämä ovat elämänlankasi pelissä. Käytä niitä viisaasti ja pyri säilyttämään ainakin yksi hätätilanteita varten.
 • Käytä toimintakortteja strategisesti: Toimintakorttien avulla voit jättää vuorosi väliin, hyökätä muiden pelaajien kimppuun, kurkistaa pakkaan tai sekoittaa sen. Käytä näitä kortteja suojellaksesi itseäsi tai asettaaksesi vastustajasi vaikeaan asemaan.
 • Pidä kirjaa Räjähtävistä Kissoista: Kiinnitä huomiota, kun Räjähtäviä Kissoja nostetaan ja palautetaan takaisin pakkaan. Tämä voi auttaa arvioimaan pakastaään nostamisen riskiä omalla vuorollasi.

Pelaajat ja kortit

Exploding Kittens pelataan ainutlaatuisesti suunnitellulla korttipakalla, joka sisältää huumorilla kuvitettuja kortteja. Pakkaan kuuluu:

 • Räjähtävät Kissan kortit: Nämä kortit merkitsevät mahdollista pelistä putoamista, ellei sinulla ole Purkukorttia.
 • Purkukortit: Nämä kortit voivat pelastaa sinut Räjähtäviltä Kissoilta.
 • Toimintakortit: Näiden korttien avulla voit toteuttaa erilaisia toimintoja, kuten jättää vuorosi väliin, hyökätä muiden pelaajien kimppuun tai sekoittaa pakkaa.

Loppupäätelmät

Exploding Kittens erottuu yksinkertaisuudellaan, huumorillaan ja tarjoamallaan strategisella syvyydellä.

Pelin perussääntöjen ja -tavoitteiden ymmärtäminen on suoraviivaista, mutta pelin hallitseminen vaatii näkemystä vastustajiesi taktiikoista ja korttiesi älykästä käyttöä.

Pelatessasi ystävien tai perheen kanssa Exploding Kittens takaa jännittävän ja hauskan pelikokemuksen, täynnä jännitystä ja odottamattomia käänteitä. Muista, että menestyksen avain ei piile pelkästään siinä, miten pelaat korttisi, vaan myös siinä, miten hyvin osaat ennakoida ja torjua vastustajiesi siirrot.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.