Korttipelit

Gin Korttipeli – Säännöt ja Strategiat

Pelaajat 2 pelaajaa
Kortit 52 kortin pakka
Pakka Standardi
Pelityyli Vuoropohjainen
Korttien arvot Kuningas (K) korkein, Ässä (A) matalin
Muut korttipeli nimi Gin Rummy

Gin, tunnetaan myös nimellä Gin Rummy, on suosittu kahden pelaajan korttipeli, jonka loivat Elwood T. Baker ja hänen poikansa C. Graham Baker vuonna 1909.

Peli yhdistää sattuman ja taidon elementit, ja tavoitteena on päihittää vastustaja muodostamalla korteista settejä ja suoria. Se on nopeatempoinen, strateginen peli, jota korttipelien ystävät ovat nauttineet yli vuosisadan ajan.

Pelaajat ja kortit

Giniä pelataan perinteisesti kahdella pelaajalla käyttäen standardia 52 kortin pakkaa. Kortit on järjestetty arvoltaan korkeimmasta matalimpaan: kuningas (K), kuningatar (Q), jätkä (J), 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, ässä (A).

Ässä on aina matalin kortti Ginissä, mikä tarkoittaa, että se ei voi seurata kuningasta suorassa.

Kummallekin pelaajalle jaetaan 10 korttia, ja loput pakasta asetetaan kuvapuoli alaspäin muodostaen nostopakan ja pakasta nostetaan yksi kortti kuvapuoli ylöspäin aloittamaan hylkypakan.

Jakaminen ja pelin kulku

 • Jakaminen: Yksi pelaaja valitaan aloittavan käden jakajaksi, ja rooli vaihtuu jokaisen uuden käden myötä. Jakaja sekoittaa pakan, vastustaja leikkaa, ja sitten jakaja jakaa kummallekin pelaajalle 10 korttia yksi kerrallaan. Seuraava kortti asetetaan kuvapuoli ylöspäin aloittamaan hylkypakan, ja loput pakasta asetetaan kuvapuoli alaspäin.
 • Tavoite: Tavoitteena on muodostaa käsistä settejä (kolme tai neljä samaa arvoa olevaa korttia) tai suoria (kolme tai useampi peräkkäinen kortti samaa maata). Pelaajat vuorottelevat nostamalla kortin joko nostopakasta tai hylkypakasta ja sitten hylkäämällä yhden kortin.

Pelisäännöt

Peli etenee pelaajien vuorotellen toimiessa seuraavien keskeisten sääntöjen mukaisesti:

 • Pelaaja voi ottaa vuorollaan päällimmäisen kortin hylkypakasta tai nostopakasta, jonka jälkeen hänen on hylättävä yksi kortti.
 • Peli päättyy, kun pelaaja “koputtaa”, mikä tarkoittaa, että hän uskoo, että hänen yhdistämättömien korttiensa (kuollut puu) yhteisarvo on 10 pistettä tai vähemmän. Hän paljastaa kätensä, asettaen esille setit ja suorat, ja ilmoittaa jäljellä olevien kuolleiden korttiensa kokonaisarvon.
 • Pisteet lasketaan kuolleiden korttien perusteella, jolloin kuvakortit ovat arvoltaan 10 pistettä ja numerokortit niiden nimellisarvon mukaisesti. Ässä on arvoltaan 1 piste.

Pelistrategiat

 • Havainnointi: Kiinnitä tarkkaa huomiota siihen, mitä kortteja vastustajasi nostaa ja hylkää. Tämä voi antaa sinulle vihjeitä heidän kädensä tilasta ja auttaa päättämään, mitä kortteja kannattaa pitää tai hylätä.
 • Tasapainottelu: Yritä löytää tasapaino aikaisin koputtamisen ja käden rakentamisen välillä kuolleiden pisteiden vähentämiseksi.
 • Pitäminen ja hylkääminen: Strategiana voi olla pitää kortteja, joita uskot vastustajasi tarvitsevan, estäen heidän edistymistään.

Yhteenveto

Gin on peli, joka yhdistää onnen ja strategian tasavertaisesti. Pelaajien on oltava taitavia muodostaessaan kätensä seteiksi ja suoriksi, samalla kun he kiinnittävät tarkkaa huomiota vastustajansa toimiin.

Yksinkertaisten sääntöjensä ja mukaansatempaavan pelattavuutensa ansiosta Gin on säilyttänyt suosionsa korttipelien ystävien keskuudessa maailmanlaajuisesti. Olitpa kokenut pelaaja tai uusi pelissä, Gin tarjoaa loputtomasti viihdettä ja strategista syvyyttä.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.