Korttipelit

Jaipur Korttipeli Säännöt ja Strategiat

Pelaajat: 2 (vähintään ja enintään)
Kortit: 55 tavarakorttia (mausteet, kangas, kulta, hopea, timantit), 6 kamelikorttia
Pakka: 61 korttia (55 tavarakorttia ja 6 kamelikorttia)
Pelityyli: Strategia, Kaupankäynti, Korttipeli
Korttien arvot: Tavarakortit myydään poletteja vastaan, joiden arvot vaihtelevat
Muut korttipeli nimi: Jaipur

Jaipur on nopeatempoinen korttipeli, joka syventää pelaajat strategiseen kilpailuun tullakseen Rajasthanin Jaipurin kaupungin parhaaksi kauppiaaksi. Kaksinpelinä suunniteltu peli on taktiikan, riskienhallinnan ja hieman onnen sekoitus, tarjoten kiehtovan kokemuksen jokaisella pelikerralla.

Näin pelataan Jaipuria

Tavoite

Jaipurin päätavoitteena on ansaita eniten varallisuutta keräämällä ja kauppaamalla markkinoiden tavaroita ja kameleita, ja myymällä näitä tavaroita polettien muodossa, jotka ovat eri arvoisia. Pelaajat pyrkivät tulemaan Maharajan henkilökohtaiseksi kauppiaaksi kasaamalla eniten pisteitä kolmen kierroksen aikana.

Pelaajat ja Kortit

 • Pelaajien määrä: Jaipur on nimenomaan kahden pelaajan peli.
 • Komponentit: Pelissä on 55 tavarakorttia (mausteet, kangas, kulta, hopea ja timantit), 6 kamelikorttia ja erilaisia poletteja (tavarat, bonus ja kamelit).

Jakaminen ja Pelaaminen

Pelin alussa kullekin pelaajalle jaetaan viisi korttia, ja pakan seuraavat kolme korttia asetetaan kuvapuoli ylöspäin pelialueen keskelle muodostamaan markkinat. Loput pakka asetetaan lähelle. Pelaajien on varmistettava, että heidän käsissään voi olla sekä tavaroita että kameleita, mutta vain tavarakortit myydään pisteiksi.

Vuoro

Omalla vuorollaan pelaaja voi tehdä yhden viidestä toiminnosta:

 1. Ota kaikki kamelit: Pelaaja ottaa kaikki markkinoilla olevat kamelikortit ja lisää ne omaan laumaansa eteensä.
 2. Ota yksi tavara: Pelaaja poimii yhden tavarakortin markkinoilta ja korvaa sen pakasta otetulla kortilla.
 3. Vaihda tavaroita: Pelaaja voi vaihtaa kaksi tai useampia kortteja kädessään/kameleissaan ja markkinoilla.
 4. Myy tavaroita: Pelaaja voi myydä yhden tai useamman saman tyyppisen tavarakortin poletteja vastaan. Bonuksia annetaan kolmen, neljän tai viiden saman tyyppisen tavaran kerralla myymisestä.
 5. Lepää: Tarvittaessa pelaaja voi jättää vuoronsa väliin uudelleenjärjestelläkseen strategiansa.

Peli jatkuu pelaajien vuorotellen toiminnalla, kunnes joko kolmen tavaratyypin poletit on tyhjennetty tai pakka loppuu eikä markkinoita voida täydentää.

Pelistrategiat

Menestyminen Jaipurissa vaatii lyhyen tähtäimen taktiikoiden ja pitkän aikavälin strategian tasapainottamista. Tässä muutama vinkki yliotteen saamiseksi:

 • Monipuolista tavarasi: Useiden tavaratyyppien kerääminen ja myyminen voi varmistaa tasaisen pistetulon.
 • Hallitse kättäsi viisaasti: Käsikorttien rajoituksen vuoksi on tärkeää päättää, milloin kerätä, vaihtaa tai myydä tavaroita.
 • Kamelit ovat avainasemassa: Vaikka ne eivät suoraan vaikuta pistemäärääsi, kamelit tarjoavat joustavuutta kaupankäynnissä ja voivat olla kriittisiä pelin loppuvaiheessa kamelipoletin voittamiseksi, mikä antaa lisäpisteitä.

Pelin voittaminen

Kunkin kierroksen lopussa eniten pistepoletteja kerännyt pelaaja julistetaan kierroksen voittajaksi. Voittaja saa erinomaisuuden sinetin. Ensimmäinen pelaaja, joka ansaitsee kaksi erinomaisuuden sinettiä, voittaa pelin.

Jaipurin viehätys piilee sen yksinkertaisuudessa yhdistettynä syvällisiin strategisiin elementteihin.

Pelaajien on mukautettava strategioitaan vastustajan toimien ja markkinatilanteen mukaan, mikä tekee jokaisesta pelistä ainutlaatuisen haasteen.

Olipa keskittyminen nopeisiin myynteihin välittömien pisteiden saamiseksi tai pitkän pelin pelaaminen kameleita ja harvinaisia tavaroita keräämällä, Jaipurin hallitseminen vaatii sekä viekkautta että sopeutumiskykyä.

Yhteenvetona Jaipur tarjoaa kiinnostavan ja dynaamisen pelikokemuksen. Sen strategian, riskin ja onnen sekoitus tekee siitä erinomaisen pelin niille, jotka nauttivat intensiivisistä kahden pelaajan kilpailuista. Kestäessään noin 30 minuuttia per ottelu, se on täydellinen valinta peli-illoille tai kilpailulliseksi kaksintaisteluksi ystävien kesken.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.