Korttipelit

Marjapussi Korttipeli – Säännöt ja Strategiat

Pelaajat: 4 (kiinteät parit)
Kortit: 36, 32 tai 28 korttia
Pakka: Muokattu 52 kortin pakka
Pelityyli: Trick-taking (tempun ottamispeli)
Korttien arvot: Ace (korkein), 10, Kuningas, Kuningatar, Jätkä, 9, 8, 7, 6 (matalin)
Muut korttipeli nimi: Huutopussi (huutoversio Marjapussista)

Marjapussi on kiehtova suomalainen korttipeli, joka yhdistää strategian, taidon ja onnen. Neljän pelaajan kiinteissä pareissa pelattava Marjapussi tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon peli-iltoihin ja sosiaalisiin kokoontumisiin.

Marjapussi Säännöt

Marjapussi, eli “marjasäkki”, vaatii pelaajilta tarkkaa 10 pelipisteen saavuttamista ennen vastustajia. Pelissä voidaan käyttää perinteistä 36 kortin pakkaa, mutta variaatioissa voidaan pelata myös 32 tai 28 kortin pakoilla poistamalla alimmat kortit. Tämä tarjoaa pelaajille joukon strategisia valintoja heti alusta alkaen.

Pelin Keskeiset Elementit

 • Pelaajat: 4, kiinteissä pareissa
 • Pakka: Muokattu 52 kortin pakka, josta alimmat kortit on poistettu, jolloin jäljelle jää 36, 32 tai 28 korttia versiosta riippuen.
 • Tavoite: Olla ensimmäinen joukkue, joka saavuttaa tasan 10 pelipistettä.

Pelimekaniikat

Peli alkaa jakajalla, joka jakaa kortit tasaisesti pelaajien kesken, antaen joko 9, 8 tai 7 korttia pelaajaa kohden, pakasta riippuen. Pelaajat seuraavat maata jokaisessa tempussa, ja trumppimaa voidaan julistaa pelin aikana, mikä lisää pelin strategista syvyyttä. Trumppimaa määritetään pelin aikana julistamalla avioliitto – kuningas ja kuningatar samasta maasta, joka voidaan julistaa kolmella tavalla:

 1. Täysi Avioliitto: Omistat sekä kuninkaan että kuningattaren samasta maasta.
 2. Pyydä Kumppanilta Avioliittoa: Jos heillä on avioliitto, se voidaan julistaa.
 3. Puoli Avioliitto: Omistat joko kuninkaan tai kuningattaren ja pyydät kumppaniltasi toista puoliskoa.

Strateginen Pisteytys

Marjapussin pisteytys sisältää tasapainon temppujen voittamisen, avioliittojen julistamisen ja korttien arvojen hallinnan välillä. Pisteitä saa viimeisen tempun voittamisesta, avioliittojen julistamisesta ja tempuissa saavutetun enemmistön korttiarvoista. Peli kannustaa aggressiiviseen peliin temppujen voittamiseksi samalla kun säästetään avainkortteja avioliittojen julistamiseen.

Voittavat Strategiat

Menestyminen Marjapussissa perustuu tehokkaaseen kommunikointiin kumppanisi kanssa, strategiseen suunnitteluun ja oikea-aikaisiin julistuksiin. Keskeisiä strategioita ovat:

 • Tasapainoinen Aggressiivisuus: Kilpailet temppujen voittamisesta samalla kun säästät avainkortteja avioliittojen julistamiseen.
 • Havainnointi: Kiinnitä huomiota pelattuihin kortteihin ja sopeuta strategiaasi sen mukaisesti.
 • Tiimityö: Koordinoi kumppanisi kanssa maksimoidaksesi peliesi ja julistustesi tehokkuuden.

Yhteenveto

Marjapussi tarjoaa rikkaan sekoituksen perinteistä temppujen ottamista ainutlaatuisilla strategisilla elementeillä, jotka erottavat sen muista korttipeleistä. Sen painotus kumppanuuksiin, tarkanpisteytykseen ja strategiseen syvyyteen tekevät siitä vangitsevan pelin pelaajille, jotka etsivät haastavaa mutta nautittavaa korttipelikokemusta. Oli kyseessä sitten korttipelien uudet tulokkaat tai kokeneet konkari, Marjapussi tarjoaa raikkaan otteen klassiseen pelimekaniikkaan, joka varmasti viihdyttää ja sitouttaa.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.