Korttipelit

Omaha Pokeri Korttipeli Säännöt ja Strategiat

Pelaajat: 2-10
Kortit: 52
Pakka: Standardi 52 kortin pakka
Pelityyli: Omaha Pokeri
Korttien arvot: Ässä (korkein), K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 (matalin)
Muut korttipeli nimi: Omaha Hold’em

Omaha pokeri on suosittu Texas Hold’emin variantti, joka tarjoaa klassiseen peliin monimutkaisen ja strategisen vivahteen. Se on korttipelien ystävien suosikki korkean toiminnan ja monimutkaisen pelityylinsä ansiosta.

Omaha vaatii hyvää strategian hallintaa ja kykyä ennustaa vastustajien siirtoja. Pelissä käytetään standardia 52 kortin pakkaa ja se soveltuu 2-10 pelaajalle, mikä tekee siitä sopivan sekä pieniin kokoontumisiin että suurempiin pokeri-iltoihin.

Kuinka Omaha Pokeria Pelataan

Omaha pokerin perusrakenne alkaa sillä, että jokaiselle pelaajalle jaetaan neljä yksityistä korttia (tunnetaan “reikäkortteina”), jotka kuuluvat vain heille. Viisi yhteisöllistä korttia jaetaan kuvapuoli ylöspäin “lautalle”.

Pelaajien on käytettävä tarkalleen kahta reikäkorttiaan yhdessä tarkalleen kolmen yhteisöllisen kortin kanssa muodostaakseen parhaan viiden kortin pokerikätensä.

Peli etenee neljän panostuskierroksen kautta:

 1. Pre-Flop: Reikäkorttiensa saatuaan pelaajat toimivat vuorollaan, alkaen isoimman blindin vasemmalta puolelta olevasta pelaajasta.
 2. Flop: Kolme yhteisöllistä korttia jaetaan kuvapuoli ylöspäin laudalle.
 3. Turn: Neljäs yhteisöllinen kortti jaetaan.
 4. River: Viides ja viimeinen yhteisöllinen kortti jaetaan.

Korttien jaon jokaisessa vaiheessa seuraa panostuskierros, jossa pelaajilla on mahdollisuus lyödä vetoa, maksaa, korottaa tai luovuttaa. Peli huipentuu showdowniin, jossa jäljellä olevat pelaajat paljastavat kätensä, ja paras käsi pokerikäsiarvojen mukaan voittaa potin.

Pelin päätavoite Omahassa on koota paras mahdollinen viiden kortin käsi käyttämällä tarkalleen kahta reikäkorttia ja kolmea yhteisöllistä korttia. Toisin kuin Texas Hold’emissa, jossa pelaajat voivat käyttää mitä tahansa käytettävissä olevien korttien yhdistelmää, Omahan tiukka vaatimus lisää merkittävän strategisen kerroksen peliin.

Avainstrategiat Omahan Pokerissa

Omaha pokerin strategia on syvällinen ja monipuolinen. Tässä muutamia keskeisiä strategioita:

 • Aloituskädenv valinta: Kaikki aloituskädet eivät ole Omahassa yhtä arvokkaita. Korkeat parit, väriin menevät yhdistelmät ja kortit, jotka toimivat hyvin yhdessä, lisäävät merkittävästi mahdollisuuksiasi muodostaa vahva käsi.
 • Pelipaikan hyödyntäminen: Myöhäisessä pelipaikassa oleminen (toimiminen useimpien muiden pelaajien jälkeen) on etu, sillä se tarjoaa enemmän tietoa muiden pelaajien toimista ennen omaa päätöstäsi.

Milloin Luovuttaa:

 • Kun sinulla on heikko aloituskäsi.
 • Kun lauta ei suosi kättäsi flopin jälkeen.

Pot Limit Omaha

Suosittu pelimuoto on Pot Limit Omaha (PLO), jossa maksimipanos on potin kokoinen. Tämä versio asettaa aloituskäsien valinnalle ja pelipaikan hyödyntämiselle suuren arvon.

Pelaajat ja Kortit

 • Pelaajat: Omaha pokeria voidaan pelata 2-10 pelaajan kesken.
 • Kortit: Pelissä käytetään standardia 52 kortin pakkaa.

Yhteenveto

Omaha pokeri tarjoaa rikkaan ja monimutkaisen pelikokemuksen, joka haastaa pelaajat ajattelemaan strategisesti ja sopeutumaan nopeasti muuttuviin tilanteisiin.

Sen ainutlaatuinen sääntö, jossa pelaajien on käytettävä tarkalleen kahta reikäkorttia ja kolmea yhteisöllistä korttia muodostaakseen käden, tuo peliin strategista syvyyttä, jota ei löydy Texas Hold’emista.

Olitpa kokenut pokerinpelaaja, joka etsii syvällistä peliä, tai uusi tulokas, joka haluaa kokeilla haastavaa peliä, Omaha pokeri tarjoaa jännittävän ja palkitsevan kokemuksen.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.