Uutiset

Snap! 12 Klassista Korttipeliä Lasten Opettamiseen

Yksinkertaisten perhekorttipelien oppaamme avulla jengisi sekoittaa, jakaa ja laskee pisteitä muutamassa minuutissa!

He osaavat ehkä pelata Minecraftia ja Super Mario Worldia, mutta osaavatko lapsesi pelata rommia tai Rolling Stonea? Koskaan ei ole liian myöhäistä palata perusasioiden pariin. Voi myös olla, että lapsesi ovat päässeet koettamaan starburst -peliä, mutta korttipelit ovat jääneet täten vähemmälle.

Kliininen psykologi, kirjailija ja Harborside Wellbeing -yksityispraktiikan omistaja Beatrice Tauber Prior kertoi Scholasticille, että “strategiapelit auttavat aivojen otsalohkojen kehittymistä”. Hän lisäsi: “Nämä otsalohkot ovat vastuussa toimeenpanovalmiuksista, joihin kuuluvat suunnittelu, organisointi ja hyvien päätösten tekeminen.” Hän lisäsi: “Ne ovat vastuussa toimeenpanovalmiuksista, joihin kuuluvat suunnittelu, organisointi ja hyvien päätösten tekeminen.”

Ota siis vanhat pelikortit esiin ja aktivoi otsalohkosi!

Tässä on 12 klassista korttipeliä, joista lapset pitävät heti alusta alkaen!

1. Hullut kasit

Peli, joka vaatii sekä keskittymistä että kärsivällisyyttä, Crazy Eightsissa keskittyminen on avainasemassa. Voittaja on se nokkela hai, joka pääsee eroon kaikista korteistaan ensimmäisenä! Tarvitset vain tavallisen 52 kortin pakan ja olet valmis!

Ikä: 5 +

2. Snip, Snap, Snorem

Lapset rakastavat tätä meluisaa ja energistä peliä, ja he tarttuvat tilaisuuteen pelata sitä yhä uudelleen ja uudelleen. Kun nimi on niin siisti, kuka voi syyttää heitä? Kyseessä on matching-tyyppinen korttipeli, ja jotkut uskovat sen olevan peräisin jo 1700-luvulta asti.

Ikä: 5 +

3. Go Fish

Täydellinen tapa oppia numeroita ja kuvioita, ja tämä on loistava “ensimmäinen” peli pienille lapsille, jotka rakastavat voittamisen jännitystä. Ja parasta tässä pelissä on se, että sitä voi pelata kerran, jolloin siihen menee vain muutama minuutti, tai sitä voi pelata yhä uudelleen ja uudelleen ja pitää tilaston voittajan määrittämiseksi.

Ikä: 1: 4+

4. Rommi

Edistyneemmille korttipelaajille suunnattua rommia voi pelata useilla eri tavoilla ja eri ikäryhmille sopivilla säännöillä. Lapset voivat voittaa kaverinsa tässä korttipelissä ja haastaa sitten aikuiset.

Ikä: 7+

5. Sika

Kerää neloset tässä nopeassa ja melko hauskassa pelissä kaikenikäisille lapsille. Valmistaudu runsaaseen nauruun.

Ikä: 5 +

6. Kerjäläinen naapurini

Voittaaksesi tämän pelin, joka tunnetaan myös nimellä Strip Jack naked tai Beat your neighbour out of doors, sinun on kerättävä mahdollisimman monta korttia vastustajiltasi. Kuinka paljon saat ystäväsi maksamaan? No se riippuu arvonnan tuurista.

Ikä: 6+

7. Sota

Tämän korttitaistelun tavoitteena on napata koko pakka pelaamalla aina korkeampi kortti kuin vastustajasi. Helpommin sanottu kuin tehty, kun paine on kova.

Ikä: 5+

8. Vierivä kivi

Tämä korttipeli näyttää melko yksinkertaiselta, koska se on sitä! Mutta varo, juuri kun olet voittamassa, asiat voivat mennä kauheasti pieleen. Tämä 1800-luvun alun ranskalainen temppuilukorttipeli kolmelle tai useammalle pelaajalle tuo jännitystä plussaa!

Ikähaitari: 5+

9.   Snap

Tämä vanhanaikainen, nopeatempoinen peli on loistava johdatus korttien maailmaan. Valmistaudu, ole valmiina ja hienosäädä refleksiäsi, kun yrität voittaa koko korttipakan!

Ikä: 3 +

10. Huijaus

Avain tämän klassikkopelin voittamiseen on kyvyssäsi pitää pokerinaama. Jos pystyt huijaamaan vastustajaasi, sinulla on hyvät mahdollisuudet voittaa.

Ikä: 6+

11. Spit

Nopeus ja keskittyminen ovat ensiarvoisen tärkeitä tässä nopeatempoisessa korttipelissä, jossa pelaajat saavat käyttää vain YHTÄ kättä.

Ikä: 6+

12. Vanha neito

Ehkä yksi kaikkien aikojen suosituimmista lasten korttipeleistä, tämä paripeli on erittäin hauska… ellet joudu Old Maid -neitoon!

Ikä: 4 +

Lopuksi

Korttipelit ovat voimaa ajanvietettä lasten kanssa, mutta korttipeleistä on moneen muuhunkin. Korttipelien strategian puoli opettaa lapsille, erilaisia strategioita ja syy-seuraussuhteiden miettimistä. Näiden taitojen avulla lapset kehittyvät elämän eri osa-alueille paremmiksi ja he voivat tehdä järkevämpiä ratkaisuita moniin muihin verrattuina.

Muista kuitenkin, että pelkät pelit eivät ole avain onneen vaan pelaamisen täytyy olla hauskaa. Hauskinta se on lasten mielestä aina silloin kun vanhemmat ovat täysillä mukana pelin juonessa. Muista siis olla läsnä peleissä ja voit samalla oppia itsekin.

Eihän pelaamisesta ole koskaan aikuisillekaan mitään hauskaa. Mikäpä olisi oivempi tapa saada omatkin aivot rentoutumaan haastavan päivän jälkeen tai stressin kourista. Nappaa siis kortit ja kokeile!

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

    Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

    Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.