Korttipelit

Sushi Go Korttipeli Säännöt ja Strategiat

Pelaajat: 2–5
Kortit: Nigiri, Maki-rullat, Tempura, Sashimi, Dumplings, Pudding, Wasabi, Chopsticks
Pakka: 108 korttia
Korttien arvot: Nigiri: Squid = 3, Salmon = 2, Egg = 1; Maki-rullat: eniten 6, toiseksi eniten 3; Tempura: 2 kpl = 5; Sashimi: 3 kpl = 10; Dumplings: enintään 15 pistettä 5 kappaleesta; Pudding: eniten 6, vähiten -6.
Muut korttipeli nimi: Sushi Go!

Sushi Go! on kiehtova, nopeatempoinen korttipeli, joka on suunniteltu simuloimaan sushi-ravintolan kokemusta, missä pelaajat pyrkivät nappaamaan parhaat sushiruokalajien yhdistelmät niiden kiitäessä ohi.

Peli sopii 2–5 pelaajalle, ja se tunnetaan yksinkertaisista säännöistään, nopeista kierroksista ja strategisesta syvyydestään. Pelin tavoitteena on kerätä eniten pisteitä kolmen kierroksen aikana keräämällä erilaisia sushiruokalajien settejä.

Strategian ja onnen yhdistelmän ansiosta Sushi Go! sopii sekä rentoihin pelihetkiin että kokeneemmille strategianikkareille.

Pelin valmistelu ja tavoite

sushi go

Pelaajat ja kortit:

 • Soveltuu 2–5 pelaajalle.
 • Pakka koostuu erilaisista sushiruokalaji-korteista, mukaan lukien Nigiri, Maki-rullat, Tempura, Sashimi, Dumplings, Pudding, Wasabi ja Chopsticks (syömäpuikot).

Tavoite:

Tavoitteena on saavuttaa korkein pistemäärä keräämällä eniten maki-rullia tai keräämällä setti sashimia, muun muassa. Pisteet lasketaan kunkin kierroksen päätteeksi, ja peli kattaa kolme kierrosta. Korkeimman kokonaispistemäärän kerännyt pelaaja kolmen kierroksen jälkeen voittaa.

Jakaminen ja pelaaminen

Jokaisen kierroksen alussa pelaajille jaetaan kortteja sekoitetusta pakasta. Jaettavien korttien määrä riippuu pelaajien määrästä: 10 korttia kahdelle pelaajalle, 9 korttia kolmelle, 8 korttia neljälle ja 7 korttia viidelle pelaajalle.

Pelin kulku:

Pelin aikana pelaajat valitsevat samanaikaisesti yhden kortin kädestään, jonka he haluavat pitää, ja asettavat sen kuvapuoli alaspäin eteensä. Kun kaikki ovat valinneet kortin, ne paljastetaan yhtä aikaa.

Tämän jälkeen pelaajat passaavat jäljellä olevan kätensä vasemmalla puolella istuvalle pelaajalle.

Tätä valitsemisen, paljastamisen ja passaamisen prosessia toistetaan, kunnes kaikki kortit on pelattu. Tämän jälkeen kierroksen aikana kerätyistä korttiseteistä lasketaan pisteet.

Pelin säännöt ja tavoitteet

Pisteytys:

 • Nigiri: Pisteytetään suoraan (Squid = 3, Salmon = 2, Egg = 1).
 • Wasabi: Kolminkertaistaa seuraavan sille asetetun Nigiri-kortin arvon.
 • Maki-rullat: Eniten ja toiseksi eniten Maki-rullia keränneet pelaajat saavat 6 ja 3 pistettä.
 • Tempura ja Sashimi: Pisteytetään keräämällä settejä; 5 pistettä 2 Tempura-kortista, 10 pistettä 3 Sashimi-kortista.
 • Dumplings: Mitä enemmän sinulla on, sitä enemmän pisteitä saat, enintään 15 pistettä 5 kappaleesta.
 • Pudding (Jälkiruoka): Pisteytetään pelin lopussa; eniten kerännyt pelaaja saa 6 pistettä, kun taas vähiten kerännyt menettää 6 pistettä.

Voittavat strategiat ja vinkit

Monipuolista lähestymistapaasi sushilautasten valintaan maksimoidaksesi pistemääräsi, pitäen samalla tarkasti silmällä vastustajiesi valintoja informoidaksesi strategiaasi. Tehokas syömäpuikkojen käyttö, jonka avulla voit ottaa kaksi sushilajitelmaa yhdellä vuorolla, voi olla pelin kannalta ratkaiseva.

Vastustajien keräämien sushityyppien seuraaminen voi tarjota arvokkaita näkemyksiä heidän strategiastaan, mahdollistaen pelisuunnitelmasi säätämisen heidän toimiaan vastaan tehokkaasti.

Sushi Go! ei ole pelkästään onnenpeli; se on strateginen pyrkimys, joka vaatii pelaajilta eteenpäin ajattelua, vastustajien liikkeisiin sopeutumista ja jaettujen korttien parhaan mahdollisen hyödyntämisen. Oli sitten kyseessä sushin ystävä tai vain hauskan ja mukaansatempaavan korttipelin etsijä, Sushi Go! tarjoaa ihastuttavan yhdistelmän strategiaa, nopeaa ajattelua ja onnea.

Marius

Marius

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ParhaatKorttipelit.fi on verkkosivusto, joka tarjoaa parhaimpia korttipelistrategioita ja -sääntöjä. 

Hanki uusimmat päivitykset

  Tilaa uutiskirjeemme saadaksesi uusimmat uutiset ja strategiat parhaista korttipeleistä suoraan sähköpostiisi!

  Parhaatkorttipelit.fi @2023. All Rights Reserved.